úterý 13. prosince 2016

Blogmas #13 - Vánoční mňamky pro čtyřnohé miláčky


Dnešní příspěvek bude věnován mé čtyřnohé pusince. Řekla bych, že většina rodin má aspoň jednoho domácího mazlíčka. My věnujeme hodně času naší Vikče, dokonce ji pečeme i vánoční cukroví. Proto jsem se rozhodla vám nějaké recepty ukázat. 

Játrová srdíčka

Budete potřebovat:

350 gramů kuřecích jater¨
350 gramů ovesných vloček
4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)
2 stroužky česneku

Postup:

Česnek prolisujte a spolu s ostatními surovinami vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Hmotu pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozetřete. Pečte v troubě rozpálené na 200 °C asi 20 minut. Ještě teplé nakrájejte na čtverečky. Skladujte v lednici - vydží asi tak týden, nebo můžte zamrazit. 

 Sardinkové sušenky

Budete potřebovat:


1 malá vanička sardinek ve vlastní šťávě
půl hrnku rýžové mouky
půl hrnku ovesných vloček
1 stroužek česneku
6 lžic vody

 Postup:

Sardinky i s nálevem nalijte do mixéru a rozmixujte. Smíchejte se zbytkem ingrediencí a vytvořte tužší těsto. Vyklopte na vál posypaný celozrnnou moukou a vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrajujte různé tvary sušenek a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte zhruba hodinku oschnout. Mezitím rozpálte troubu na 200 °C a sušenky pečte asi 20 minut dozlatova. Hotové sušenky vydrží v lednici 2-3 týdny.

 Domácí paštika pro kočky

Budete potřebovat: 

250 g kuřecích jater 
100 g kuřecích prsou
200 g rýže 
oblíbená čerstvá tráva vaší kočky, případně mladé rostlinky obilí neboli osení.
Na sůl a koření zapomeňte.!!!!

Postup: 

Játra očistěte a v malém kastrolku uvařte ve vodě doměkka. V dalším rendlíku uvařte rýži, klidně dohromady spolu s kuřecím masem.Po uvaření nechte vše zchladnout, maso pak na prkénku pokrájejte na malé kostičky a uvařená játra rozmačkejte vidličkou. Oba druhy masa promíchejte s rýží a přidejte i nadrobno nasekanou, pokrájenou či nastříhanou čerstvou trávu. 
Paštiku můžete tvořit do malých bochánků a dáme ji zchladit do lednice. 

Paštiku samozřejmě můžou papat i pejsci, stejně jako kočičky můžou mít psí cukroví.


T.♥

Žádné komentáře:

Okomentovat