Dnešní příspěvek bude věnován mé čtyřnohé pusince. Řekla bych, že většina rodin má aspoň jednoho domácího mazlíčka. My věnujeme hodně času naší Vikče, dokonce ji pečeme i vánoční cukroví. Proto jsem se rozhodla vám nějaké recepty ukázat.
Játrová srdíčka
Budete potřebovat:
350 gramů kuřecích jater¨350 gramů ovesných vloček
4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)
2 stroužky česneku
Postup:
Česnek prolisujte a spolu s ostatními surovinami vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Hmotu pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozetřete. Pečte v troubě rozpálené na 200 °C asi 20 minut. Ještě teplé nakrájejte na čtverečky. Skladujte v lednici - vydží asi tak týden, nebo můžte zamrazit.Sardinkové sušenky
Budete potřebovat:
1 malá vanička sardinek ve vlastní šťávě
půl hrnku rýžové mouky
půl hrnku ovesných vloček
1 stroužek česneku
6 lžic vody
Postup:
Sardinky i s nálevem nalijte do mixéru a rozmixujte. Smíchejte se zbytkem ingrediencí a vytvořte tužší těsto. Vyklopte na vál posypaný celozrnnou moukou a vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrajujte různé tvary sušenek a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte zhruba hodinku oschnout. Mezitím rozpálte troubu na 200 °C a sušenky pečte asi 20 minut dozlatova. Hotové sušenky vydrží v lednici 2-3 týdny.Domácí paštika pro kočky
Budete potřebovat:
250 g kuřecích jater100 g kuřecích prsou
200 g rýže
oblíbená čerstvá tráva vaší kočky, případně mladé rostlinky obilí neboli osení.
Na sůl a koření zapomeňte.!!!!
Postup:
Játra očistěte a v malém kastrolku uvařte ve vodě doměkka. V dalším rendlíku uvařte rýži, klidně dohromady spolu s kuřecím masem.Po uvaření nechte vše zchladnout, maso pak na prkénku pokrájejte na malé kostičky a uvařená játra rozmačkejte vidličkou. Oba druhy masa promíchejte s rýží a přidejte i nadrobno nasekanou, pokrájenou či nastříhanou čerstvou trávu.Paštiku můžete tvořit do malých bochánků a dáme ji zchladit do lednice.
Paštiku samozřejmě můžou papat i pejsci, stejně jako kočičky můžou mít psí cukroví.
Žádné komentáře:
Okomentovat