pondělí 30. května 2016

POVAON: Názor na to, co se teď děje na YouTube?

To, co se poslední dobou děje na youtube scéně, mi prostě rozum nebere. Nikdy nepochopím, k čemu si lidé pomůžou tím, že někoho budou kritizovat (hejtovat), říkejte si tomu jak chcete.

Řekla bych, že je rozdíl mezi kritikou a konstruktivní kritikou. Kritika, jako taková, je viděna spíš u nás, než třeba u cizích youtuberů. U těch jsou pod videem spíše pozitivní komentáře, komentáře kreré jim mají navodit pozitivní energii a podpořit je v tom, co dělají a ne pravý opak. Docela mě to i mrzí, že lidé v naší společnosti jsou takhle zlí, závistiví,.. Jasně, že (např. v Americe) se najdou i lidé, kteří sem tam napíší nějaký ten 'hejt' ale je jich podstatně méně, než u nás.

Konkrétně bych se chtěla vyjádřit k Lilian Voss a jejím názorovým videím. Ze začátku jsem na ty videa koukala s otevřenou pusou, nechápala jsem že může být někdo tak negativní a hlavně někdo takový, koho baví se v tom šťourat a dělat z toho ještě větší aféru, než ve skutečnosti je.
Ale videem "Komentuješ/Dopovídám!" shodila sama sebe. Celou dobu se navážela do lidí, kterým se to přestalo líbit a vyjádřili se k tomu také. Její řeči, jak umí unést kritiku jsou naprosto zbytečné, protože každý, kdo si pustil to video vidí, že neumí. Obhajuje tam sama sebe. Ze začátku se naváží do Denise, že si koupil čivavu a tím podtrhl to, že má jinou orientaci. No a když se ji pak fanoušci zeptají, jestli někde pracuje nebo studuje...Jediné na co se v tu chvíli sama zmohla bylo, že je to příliš soukromá otázka.

Potrefená husa se vždy ozve! 


Mrzí mě, že spousta youtuberek, které jsem sledovala končí. Mám namysli teď momentálně AjaBeautyLife. Ája byla moc fajn žena, a i přesto že nejsem její věková kategorie, její videa mě moc bavily. Opravdu ze srdce je mi líto, že právě ona skončila. Že právě jí některé slečny vypudily z youtube scény. Zase si ale říkám, že když někdo začne natáčet na youtube nebo se nějakým jiným způsobem začne zviditelňovat, musí s tím, že se někdo bude šťourat v jeho soukromí počítat. No ovšem, nesmí to překročit takovou tu určitou mez. A tu má bohužel, nebo bohu dík, nastavený každý z nás jinak. 

PLH si připustila svoje fanoušky až moc k tělu. Péťu mám opravdu moc ráda, je strašně fajn a je vidět, že do youtube a blogu dává všechno. Ovšem to, co jí její "fanoušci" dokáží udělat (mám namysli ten výhružný dopis) je odporné. Jedním slovem odporné a příliš přes čáru! Nebo navážet se do její postavy, že je anorektička. Péťa natočila spousty videí o tom, že má problémy s jídlem. A moje osobnost by mi nedovolila, šťourat se v tom dál. 


Dále třeba Teri Blitzen. Teri, na to kolik jí je, dokázala hodně! Moc to Teri přeji, je to fajn holčina. Nedivím se, že nemá chuť vydávat videa tak často, taky bych neměla náladu po tom, co bych si přečetla komentáře. Psát komentáře typu "Chudák pes, že má za paničku právě Tebe."
Upřímně, odpovězte si na otázku, kdo by dokázal něco takového napsat? 


Nechci se tímto do nikoho navážet, vůbec ne. Každý máme nárok na svůj názor. Já vám ten svůj sdělila. O ten váš se můžete podělit dole v komentářích nebo na emailu (MalkovaTerka@seznam.cz), budu ráda za jakoukoli odezvu. 

1 komentář:

  1. Souhlasím. V dnešní době v naší zemi výrazně převažuje kritika. Lidé jsou nepřející a na každém vždy najdou něco, co musí zkritizovat. Ale sami sedí na zadku a nehnou ani prstem. Takové "hatery" opravdu miluji..

    OdpovědětVymazat