O tom, jak jsem položila mojí chlupatou princeznu do mraveniště, snad někdy jindy :-)
Budeme potřebovat:
- 80g kyseliny citrónové
- 45-50 květů bezu
- 2 citrony (já dala jeden velký)
- 2 kg cukru
Postup:
2-2,5 litru přivedeme k varu s 80g kyseliny citrónové.
Necháme vychladnout. Mezitím si opláchneme bez ve vodě a odstříháme přebytečné kousky. A hlavně zkontrolujeme, jestli náhodou nejsou na bezu mšice! Pozor na to!
Dáme bez do hrnce nebo do misky, přidáme na kolečka nakrájený citrón a zalijeme směsí vody a kyseliny citrónové. Poté přiklopíme pokličkou.
Necháme 24 hodin louhovat. Poté scedíme a do přeceděné vody přidáme 2 kilogramy cukru.
Přihřejeme, ale nesmí se přivést do varu! Když už je to teplý, naporcujeme do vymytých lahví, otočíme víkem dolů a necháme vychladnout.
Je to fakt mňamka! Určitě to zkuste :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat