čtvrtek 5. května 2016

Štrůdl z ovesných vloček

Poslední dobou se snažím jíst zdravěji. Netláskat do sebe čokoládu, sušenky a různé věci.
Zkouším se do toho zapojit i mamku, takže se jí snažím ukázat, že i zdravější varianty jídel mohou být stejně chutné.

Dnešní recept teda bude na štrůdl z ovesných vloček. Tak, JDEME NA TO!

Budeme potřebovat:

  • 150g mletých ovesných vloček
  • 200g nízkotučného tvarohu
  • 50ml vody
  • 2 lžičky medu (můžete použít i třeba stévii)
  • 150g nastrouhaných jablek
  • 1 lžička skořice (nebo podle chuti)
  • 50g lískových oříšků na jemno nasekaných

Postup: 

Smícháme vločky, tvaroh, vodu a lžičku medu.


 Vezmeme si plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na pečící papír navrstvíme vločkovou směs. Tloušťka směsi by měla být asi 2-2,5cm. 
T!P: Směs dejte na pečící papír, přikryjte další vrstvou pečícího papíru a rozválejte. Těsto se hodně lepí!
Doprostřed navrstvíme jablka smíchaná se skořicí a ořechy. Pomocí pečícího papíru zabalíme štrůdl a dáme péct do trouby na 190 stupňů zhruba na 35 minut. 

A výsledek...
Je to opravdu strašně dobrý a lehký. Určitě doporučuji zkusit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat